De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Kip met Italiaanse pit

Dat wordt genieten van deze heerlijke Italiaans gekruide kip met roseval aardappeltjes!

30 MIN
Kip met Italiaanse pit
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Aardappels

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was en snijd de roseval aardappels in vieren. Meng de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat met een scheut olie en bestrooi met een beetje zout en peper. Rooster de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege om.

Kip met pit

Pel en snijd de uien grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kippendijen in circa 4 minuten rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, rode peper en Italiaanse kruiden toe en bak circa 2 minuten. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak circa 1 minuut. Voeg de paprika en de gezeefde tomaten toe en breng het geheel aan de kook en laat, met de deksel op de pan, circa 15 minuten zachtjes koken. Snijd de Parmaham in reepjes. Voeg de doperwten en Parmaham toe en warm even door. Serveer de roseval aardappels naast de kip en bestrooi met de parmaham.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker