Aardappels
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Was en snijd de roseval aardappels in vieren. Meng de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat met een scheut olie en bestrooi met een beetje zout en peper. Rooster de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Kip met pit
Pel en snijd de uien grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kippendijen in circa 4 minuten rondom bruin. Voeg de ui, knoflook, rode peper en Italiaanse kruiden toe en bak circa 2 minuten. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak circa 1 minuut. Voeg de paprika en de gezeefde tomaten toe en breng het geheel aan de kook en laat, met de deksel op de pan, circa 15 minuten zachtjes koken. Snijd de Parmaham in reepjes. Voeg de doperwten en Parmaham toe en warm even door. Serveer de roseval aardappels naast de kip en bestrooi met de parmaham.
0 reacties