De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kip met coppa di parma en aardappelen

Bij dit gerecht vul je de kippendijfilets met gorgonzola en omwikkel je ze met de smaakvolle coppa di Parma. Deze van origine Italiaanse ham heeft een kruidige smaak. Je serveert de kip met gebakken rozemarijn-aardappelen en sperziebonen met knoflook.

40 min kooktijd
Kip met coppa di parma en aardappelen

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Dit recept is een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor het oorspronkelijke recept hier. 

Schil of was de aardappelen grondig en snijd deze in parten. Verhit de ghee in een wok of hapjespan en bak de aardappelen met de rozemarijn 18 - 20 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 minuten de deksel van de pan.

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd of pers de knoflook en dop de sperziebonen bij de steelaanzet. Leg de kip tussen plastic folie en sla plat met bv. de achterkant van een pan. Beleg 2 dijfilets met gorgonzola, rol op, omwikkel met een plak coppa di parma en zet vast met een satéprikker. Snijd de overige coppa di parma in dunne repen.

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de repen coppa di parma in 2 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak in dezelfde koekenpan de kippendijfilet 2 minuten rondom op middellaag vuur. Dek de pan af en bak 10 minuten. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

Zorg ondertussen dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel en voeg een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middellaag vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Blus ze vervolgens af met balsamicoazijn.

Verdeel de gebakken aardappelen, kippendijfilet en sperziebonen over de borden. Rasp wat nootmuskaat over de sperziebonen. Garneer de sperziebonen met de gebakken coppa di parma.

In Cook it Forward kookt presentatrice Miljuschka Witzenhausen elke dag een gerecht voor iemand een bekende Nederlander. Aan het einde van elke aflevering geeft de gast van die dag het stokje weer door aan iemand anders, en zo ontstaat een cirkel van de meest uiteenlopende gasten en gerechten.

Voor elke gast maakt Miljuschka een gerecht, bestaande uit ingrediënten waar ze gek op zijn. Denk aan een pasta carbonara met chocolade en eend, een gezonde roti en een goddelijk toetje met chocolademousse en Kinder Bueno.

Nieuw seizoen Cook it Forward

Eerder kookte Miljuschka voor onder andere Pauline Weuring van Uit Pauline's Keuken, Fajah Lourens, YouTuber Rutger Vink en sportende bloggers The Healthy Sisters

In het tweede seizoen komen nieuwe BN'ers voorbij, waaronder niemand minder dan Yvon JaspersMarieke Elsinga, Dennis Weening en Sanne Vogel

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vanaf 20 november elke werkdag om 18:00 naar nieuwe afleveringen Cook it Forward op 24Kitchen!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker