Kip met coppa di Parma en aardappelen

43
Makkelijk
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Dit recept is een samenwerking met HelloFresh. Kijk voor het oorspronkelijke recept hier. 

Schil of was de aardappelen grondig en snijd deze in parten. Verhit de ghee in een wok of hapjespan en bak de aardappelen met de rozemarijn 18 - 20 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 15 minuten de deksel van de pan.

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd of pers de knoflook en dop de sperziebonen bij de steelaanzet. Leg de kip tussen plastic folie en sla plat met bv. de achterkant van een pan. Beleg 2 dijfilets met gorgonzola, rol op, omwikkel met een plak coppa di parma en zet vast met een satéprikker. Snijd de overige coppa di parma in dunne repen.

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de repen coppa di parma in 2 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bak in dezelfde koekenpan de kippendijfilet 2 minuten rondom op middellaag vuur. Dek de pan af en bak 10 minuten. Keer regelmatig om. Haal uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

Zorg ondertussen dat de sperziebonen net onder water staan in een pan met deksel en voeg een snufje zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan op middellaag vuur en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Blus ze vervolgens af met balsamicoazijn.

Verdeel de gebakken aardappelen, kippendijfilet en sperziebonen over de borden. Rasp wat nootmuskaat over de sperziebonen. Garneer de sperziebonen met de gebakken coppa di parma.

Ingredienten

2
Personen

Voor de kip en aardappelen

  • 500 g aardappelen
  • 1 el ghee
  • 1 tl rozemarijn
  • peper en zout naar smaak
  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 400 g sperziebonen
  • 4 kippendijfilets
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g Coppa di parma
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • nootmuskaat naar smaak

Benodigdheden

  • wok of hapjespan met deksel
  • 2 saté prikkers p.p.
  • koekenpan met deksel
  • aluminiumfolie
  • pan met deksel
Geef je waardering
43