Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de kipfilets over de lengte. Bestrijk de kipfilets met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Leg de kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 15 minuten in de oven.
Schil en halveer de aardappels. Breng de aardappels in water met een beetje zout in circa 20 minuten gaar. Pel de knoflook en prik het teentje op een vork. Smelt een klontje boter in een hapjespan en roer het teentje knoflook door de boter. Voeg de spinazie (houd een beetje apart om de kipfilets te vullen) toe en blijf roeren met het teentje knoflook tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Giet het overtollige vocht uit de hapjespan en pureer de spinazie met een staafmixer fijn.
Snijd de mozzarella in plakjes. Halveer de zongedroogde tomaten. Beleg de kipfilets na de 15 minuten baktijd met mozzarella, de zongedroogde tomaatjes en wat blaadjes spinazie en bak nog 10 minuten tot de kipfilets gaar zijn en de mozzarella gesmolten is. Bewaar de rest van de spinazie voor de puree. Giet de aardappels af, laat uitwasemen en stamp fijn met een pureestamper.
Verwarm de melk in een steelpan en roer de melk, spinazie, een klontje boter en wat een beetje zout en versgemalen peper door de spinazie. Schep de grasgroene spinazie-aardappelpuree op bord en leg de gevulde kipfilets erbij.
0 reacties