Verwarm de oven op 180 °C.
Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
De aardappels koken:
Was de aardappels goed.
Kook de aardappels in de schil in circa 20 minuten gaar.
Giet de aardappels af.
Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de aardappels.
Voeg een klontje boter toe.
Meng het voorzichtig.
De kip gepaneerd met cornflakes:
Vet een bakplaat in met olie.
Bestrijk de kipfilets met mosterd.
Schep de cornflakes, met knoflookpoeder, zout en peper in een plastic zakje.
Plet fijn, zodat er een korrelig mengsel ontstaat.
Druk de kipfilets in het mengsel zodat beide kanten bedekt zijn.
Leg de kipfilets op de bakplaat en schuif in de oven.
Bak de kip in circa 15-20 minuten goudbruin en gaar.
De bietjes met appel:
Rasp de bietjes op de grove kant van een rasp fijn boven een pan.
Schil de appel en rasp ook de appel op de grove kant van de rasp boven de pan met bietjes.
Maak de bietjes met appel warm in circa 10 minuten.
Voeg eventueel een scheutje balsamico azijn toe.
Breng op smaak met peper en zout.
0 reacties