Kip in een krokant jasje met rabarber

2
Makkelijk
Kip in een krokant jasje met rabarber

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Laat het filodeeg ontdooien.

Kip in krokant jasje

  • Snijd de kipfilet in reepjes.
  • Meng in een kom de kipfilet, honing, een scheutje olie en kaneel en breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat 10 minuten marineren in de koelkast.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. 
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts en kook in circa 2 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne repen.
  • Leg de helft van het filodeeg uit op het aanrecht en bestrijk de vellen met olie.
  • Verdeel de haricoverts, venkel en kip over de vellen filodeeg. Bedek met een plakje filodeeg, vouw de randen naar binnen en bestrijk met olie.
  • Bak de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. 

Rabarber

  • Schil en snijd de rabarber in gelijke stukken.
  • Halveer de sinaasappel en knijp uit boven een pan en breng het sap aan de kook.
  • Schil en rasp de gember boven de pan.
  • Voeg de rabarber en de suiker toe. Stoof de rabarber op laag vuur, met de deksel op de pan, in circa 15 minuten zacht en gaar.

Aardappelschijfjes

  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de aardappelschijfjes in circa 12 minuten goudbruin en krokant.

Ingredienten

4
Personen

Kip in een krokant jasje met rabarber

  • 400 g kipfilet
  • 2 el honing
  • zonnebloemolie
  • 1 tl kaneel
  • 200 g haricots verts
  • 1 venkelknol
  • 8 vellen filodeeg
  • 600 g rabarber
  • 1 sinaasappel
  • 2 cm verse gember
  • 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 4 el suiker

Extra nodig

  • bakpapier
Kip in een krokant jasje met rabarber
Geef je waardering
2