- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Laat het filodeeg ontdooien.
Kip in krokant jasje
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Meng in een kom de kipfilet, honing, een scheutje olie en kaneel en breng op smaak met een beetje zout en peper. Laat 10 minuten marineren in de koelkast.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes van de haricots verts en kook in circa 2 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
- Halveer de venkel, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne repen.
- Leg de helft van het filodeeg uit op het aanrecht en bestrijk de vellen met olie.
- Verdeel de haricoverts, venkel en kip over de vellen filodeeg. Bedek met een plakje filodeeg, vouw de randen naar binnen en bestrijk met olie.
- Bak de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Rabarber
- Schil en snijd de rabarber in gelijke stukken.
- Halveer de sinaasappel en knijp uit boven een pan en breng het sap aan de kook.
- Schil en rasp de gember boven de pan.
- Voeg de rabarber en de suiker toe. Stoof de rabarber op laag vuur, met de deksel op de pan, in circa 15 minuten zacht en gaar.
Aardappelschijfjes
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de aardappelschijfjes in circa 12 minuten goudbruin en krokant.
0 reacties