Kindermacaroni

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor macaroni.

De gegratineerde macaroni:

  • Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Verwarm dit even en voeg dan al roerend de melk toe.
  • Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de saus circa 5 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de courgette in blokjes en kook dit nog circa 5 minuten mee.
  • Voeg de hamblokjes toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie.
  • Giet de macaroni af en schep in de ovenschaal.
  • Schenk de saus erop. Bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel.
  • Bak de macaroni schotel nog 15 minuten in de oven, tot de kaas. goudbruin en gesmolten is.

De salade:

  • Was de tomaatjes en halveer ze.
  • Laat de mozzarella uitlekken en snijd in blokjes.
  • Schil de komkommer en snijd in blokjes.
  • Meng de komkommer met tomaten met mozzarella. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Kindermacaroni

  • 300 g volkoren macaroni
  • 25 g boter
  • 20 g bloem
  • 250 ml magere melk
  • 1 courgette
  • 200 g hamblokjes
  • nootmuskaat
  • zonnebloemolie
  • 50 g geraspte kaas
  • 100 g paneermeel
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 125 g mozzarella
  • 1 komkommer
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
4