- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor macaroni.
De gegratineerde macaroni:
- Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Verwarm dit even en voeg dan al roerend de melk toe.
- Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de saus circa 5 minuten zachtjes koken.
- Snijd de courgette in blokjes en kook dit nog circa 5 minuten mee.
- Voeg de hamblokjes toe. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie.
- Giet de macaroni af en schep in de ovenschaal.
- Schenk de saus erop. Bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel.
- Bak de macaroni schotel nog 15 minuten in de oven, tot de kaas. goudbruin en gesmolten is.
De salade:
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Laat de mozzarella uitlekken en snijd in blokjes.
- Schil de komkommer en snijd in blokjes.
- Meng de komkommer met tomaten met mozzarella. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Meld je aan en praat mee