Krieltjes koken
- Breng een pan met ruim water en zout aan de kook.
- Kook de krieltjes in circa 8 minuten gaar.
Venkelsalade
- Roer voor de dressing de mosterd, azijn en olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de bovenkant van de venkelknollen. Halveer de venkelknollen en verwijder de kern. Snijd de venkel in ragfijne repen.
- Meng de dressing door de venkel.
- Meng voor serveren de rucola erdoor.
Kibbeling
- Snijd de vis in 20 stukken van circa 4 centimeter en bestrooi met zout en peper.
- Meng in een ruime kom de bloem, maïzena en een snufje zout. Roer met een garde het bruisend water erdoor. Het beslag moete even dik zijn als pannenkoekbeslag en mag klontjes hebben.
- Verhit een laagje olie van circa 1 cm in een hoge pan.
- Wentel de vis door het beslag en pak de vis in porties tot het beslag gestold is.
- Draai de vis met een spatel/schuimspaan voorzichtig om en bak de vis in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar.
- Haal de kibbeling uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
Remouladesaus
- Pluk en hak de kruiden fijn. Houd 2 eetlepels kruiden apart voor de krieltjes. Snijd de augurken fijn.
- Meng in een kom alle ingrediënten van de remouladesaus
Krieltjes
- Giet de krieltjes af en laat ze uitwasemen.
- Voeg een scheutje olie toe.
- Meng de apart gehouden kruiden door de krieltjes.
0 reacties