Wil je naast je kerstbrood nog een ander kerstontbijt? Probeer dan deze kerstontbijt-trifle. Geserveerd in een glaasje om het mooiste kerstontbijt op tafel te zetten.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Kersencompote

  • 200 g kersen
  • 1 steranijs
  • 2 el honing
  • 1 el maïzena
  • 2 el water

Vanille-hangop

  • 500 ml hangop
  • 1/2 vanillestokje of 1/2 tl vanille-extract

Opmaak

  • 4 kaneelkoekjes
  • 4 el granola
  • 4 goudbessen

Extra nodig

  • spuitzak
  • feestelijke glaasjes

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Stap 1: Kersencompote 
Verwarm de kersen met een klein scheutje water, steranijs en de honing circa 3-4 minuten. Meng de maïzena met het water tot een papje, voeg toe aan de compote en warm nog even kort door totdat het is gebonden.  

Stap 2: Vanille-hangop 
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg door de hangop. Schep de hangop in een spuitzak.  

Stap 3: Opmaak 
Hak of maal de koekjes tot kruimels. Verdeel de biscuitkruimels over de glaasjes. Spuit er een laagje hangop op. Verdeel de kersencompote erover. Sluit af met een laagje hangop. Garneer met de granola en de goudbessen. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

79
Kerstontbijt-trifle
Kerstontbijt-trifle