Vlaaideeg
Kneed voor het vlaaideeg de bloem, boter, gedroogde gist, melk, suiker en het zout tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Beboter de vlaaivorm en rol het vlaaideeg dun uit. Bekleed de vorm ermee en snijd de randjes eraf. Bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de bodem uit de vorm en laat de bodem op een rekje afkoelen.
Kersenvulling
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Roer het aardappelzetmeel met een scheutje kersensap aan tot een papje. Breng 150 ml van het kersensap aan de kook en meng beetje bij beetje het aardappelzetmeelpapje erbij tot het sap yoghurt dik is. Roer door de kersen en schep de kersenvulling op de vlaaibodem.
Garneren
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met kartelmondje en spuit rozetten op de kersenvulling. Schaaf met een mes of kaasschaaf schaafsel van de reep chocolade en bestrooi de slagroom ermee.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
kersenvlaai
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties