Kersenvlaai

125
Gemiddeld

Bereidingswijze

40 minuten kooktijd
1 uur en 10 minuten totale tijd

Vlaaideeg
Kneed voor het vlaaideeg de bloem, boter, gedroogde gist, melk, suiker en het zout tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Beboter de vlaaivorm en rol het vlaaideeg dun uit. Bekleed de vorm ermee en snijd de randjes eraf. Bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de bodem uit de vorm en laat de bodem op een rekje afkoelen.

Kersenvulling
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op. Roer het aardappelzetmeel met een scheutje kersensap aan tot een papje. Breng 150 ml van het kersensap aan de kook en meng beetje bij beetje het aardappelzetmeelpapje erbij tot het sap yoghurt dik is. Roer door de kersen en schep de kersenvulling op de vlaaibodem.

Garneren
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met kartelmondje en spuit rozetten op de kersenvulling. Schaaf met een mes of kaasschaaf schaafsel van de reep chocolade en bestrooi de slagroom ermee.

Ingredienten

1
Porties

Vlaaideeg

  • 200 g bloem
  • 30 g boter
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 100 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eidooier

Kersenvulling

  • 600 g kersen op sap
  • 4 tl aardappelzetmeel

Slagroom

  • 250 ml room
  • 50 g suiker
  • 1 reep pure chocolade

Extra nodig

  • plasticfolie
  • 1 vlaaivorm
  • 1 reep chocolade
  • spuitzak met gekarteldmond
Geef je waardering
125