Karbonades met pindasaus

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Karbonades

Dep de karbonades droog met keukenpapier. Snijd het vetrandje van de karbonade in en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit een scheut olie in een pan en bak de karbonades in circa 6 minuten om en om goudbruin. Schenk het water op de karbonades en voeg het halve runderbouillonblokje toe. Breng aan de kook. Laat circa 5 minuten koken op laag vuur. Haal de karbonades uit de pan, leg op een bordje en dek af met aluminiumfolie. Voeg de pindakaas en ketjap manis toe. Breng aan de kook en laat circa 5 minuten op laag vuur door verwarmen. Voeg indien nodig een scheutje water toe. Voeg de karbonades weer toe aan de saus en warm goed door.

Zoete sperziebonen

Snijd de abrikozen in blokjes. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de abrikozen. Verhit een klontje boter in een pan en voeg de abrikozen en de sperziebonen toe. Schenk het water erbij en stoof de sperziebonen op laag vuur met de deksel op de pan in circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Pinda’s

Verwarm een koekenpan en rooster de pinda’s in circa 5 minuten goudbruin. Garneer het gerecht met de pinda’s

Ingredienten

4
Personen

Karbonades met pindasaus

  • 300 g meergranenrijst
  • 4 varkenskarbonades à 100 g
  • zonnebloemolie
  • 200 ml water
  • 0.5 runderbouillonblokje
  • 8 el pindakaas
  • 4 el ketjap manis
  • 50 g ongezouten pinda's

Zoete sperziebonen

  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 600 g sperziebonen
  • 1 klontje boter
  • 100 ml water

Extra nodig

  • keukenpapier
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
4