Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zoete aardappels in blokjes. Pel de uien en snijd ze in parten. Meng de uien met de zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie om in te bakken en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak het geheel circa 25 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Pel en snijd de knoflook in plakjes. Ris 2 takjes tijm en hak de blaadjes fijn. Snijd het vetrandje van de karbonade rondom in. Verhit een scheutje olie in een pan, bestrooi de karbonades met een beetje zout en versgemalen peper en bak ze circa 5 minuten op 1 kant. Draai ze om en voeg de knoflook, tijm en een extra scheutje olie toe. Bak de karbonades nog 5 minuten tot ze gaar zijn en lepel er af en toe tijm-knoflookolie uit de pan over. Voeg de chilisaus toe, wentel het vlees erdoor en zet het vuur uit.
Halveer de avocado, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil en snijd de ananas, verwijder de harde kern en snijd de rest in kleine blokjes. Giet de kidneybonen af en spoel ze af onder de kraan. Laat goed uitlekken. Haal de zoete aardappels uit de oven en meng de avocado’s, ananas, kidneybonen, het rasp en sap van de limoen en een flinke scheut olijfolie extra vierge erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Schep de zoete aardappelsalade op borden met de karbonades erop.
0 reacties