De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

karamels

120 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Karamels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Vet de bakvorm en een stuk bakpapier in. Bekleed de bakvorm met het bakpapier. Breng de slagroom met de suiker, basterdsuiker en de agavesiroop aan de kook. Roer regelmatig door tot de karamel kookt. Kook op laag vuur door tot een temperatuur van 121 ºC. Dit duurt circa 25 minuten. Bestrijk de rand van de pan regelmatig met water om kristallisatie te voorkomen. Roer de karamel na het koken niet meer door. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Haal, als de temperatuur 121 ºC is, de pan van het vuur en voeg het vanillemerg, zout en de boter toe. Roer goed door tot de boter is opgelost. Giet de karamel in de ingevette bakvorm. Laat de karamel circa 2 uur afkoelen tot hij hard is. Snijd de karamel in blokjes of reepjes en wikkel indien gewenst in cellofaanfolie als een snoepje.


In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker