Vet de bakvorm en een stuk bakpapier in. Bekleed de bakvorm met het bakpapier. Breng de slagroom met de suiker, basterdsuiker en de agavesiroop aan de kook. Roer regelmatig door tot de karamel kookt. Kook op laag vuur door tot een temperatuur van 121 ºC. Dit duurt circa 25 minuten. Bestrijk de rand van de pan regelmatig met water om kristallisatie te voorkomen. Roer de karamel na het koken niet meer door. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Haal, als de temperatuur 121 ºC is, de pan van het vuur en voeg het vanillemerg, zout en de boter toe. Roer goed door tot de boter is opgelost. Giet de karamel in de ingevette bakvorm. Laat de karamel circa 2 uur afkoelen tot hij hard is. Snijd de karamel in blokjes of reepjes en wikkel indien gewenst in cellofaanfolie als een snoepje.
Karamels
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Rudolph van Veen
Ingredienten
40
Porties
Karamels
- 360 ml slagroom
- 200 g suiker
- 140 g lichte basterdsuiker
- 80 ml Agavesiroop
- 1 vanillestokje
- 1 tl zout
- 1 el roomboter
Extra nodig:
- vierkante bakvorm van 21 x 21 cm
- boter om in te vetten
- bakpapier
- hoge pan met dikke bodem
- thermometer
- cellofaanolie
Bereidingswijze
2 uur en 30 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen