Stappenplan
-
Begin met het deeg. Doe de bloem, het zout en de suiker in een grote kom (als je met de hand gaat kneden) of de mengkom van je keukenmachine (als je de keukenmachine het werk laat doen).
-
Doe de melk en boter bij elkaar en verwarm in de magnetron of in een pannetje tot een lauwwarm mengsel. Roer de gist door het mengsel van melk en boter, en klop als laatste de eieren door het mengsel.
-
Meng in een andere kom alle droge deegingrediënten door elkaar.
-
Giet daarna het natte mengsel in het droge mengsel en meng tot een deeg ontstaat. Check de tips bij de onderstaande foto's voor de verschillende bereidingswijzen van de mixer of met de hand.
-
Leg het deeg in een licht ingevette kom en dek af. Laat op een warme plaats 1-2 uur rijzen totdat het deeg in omvang is verdubbeld.
-
Meng ondertussen de muscovadosuiker, basterdsuiker, lichtbruine suiker en kaneelpoeder.
-
Smelt in een ander schaaltje de 50 gram boter.
-
Als het deeg in omvang is verdubbeld, rol het dan uit op een werkblad tot een rechthoekig deeg van ongeveer ½ tot 1 cm dik, met de langste rand parallel aan de rand van je werkblad.
-
Tijd om de kaneelbroodjes te maken. Smeer eerst de boter gelijkmatig uit over het uitgerolde deeg. Strooi daarna de gemengde droge ingrediënten voor de vulling gelijkmatig uit over het deeg.
-
Rol het deeg in de lengte op tot een stevige rol.
-
Snijd de rol met een scherp mes in 12 even dikke plakken. Leg de 3 vellen bakpapier op je werkblad en leg op elk vel 4 kaneelbroodjes. Dek af en laat de broodjes 20-30 minuten staan om nog wat te rijzen.
-
Maak ondertussen het glazuur. Klop eerst de roomkaas en het water door elkaar in een kom. Klop geleidelijk de poedersuiker erdoor totdat alle suiker is opgenomen.
-
Tijd om te bakken! Selecteer de bakfunctie op je Russell Hobbs Satisfry Airfryer en stel de temperatuur in op 185 graden en de timer op 15 minuten. Wacht even tot de airfryer is voorverwarmd.
-
Als je de piep hoort die aangeeft dat de airfryer op temperatuur is, leg dan voorzichtig het eerste stuk bakpapier met kaneelbroodjes in de airfryer. Laat 15 minuten bakken tot de timer afgaat. Herhaal deze stap voor de tweede en derde bakronde.
-
Overgiet tot slot elk broodje royaal met glazuur en wacht tot het glazuur hard is. Heerlijk!
0 reacties