De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

kaneelbroodjes uit de multicooker

Kaneelbroodjes uit de Multicooker? Het kan met dit recept!

120 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Kaneelbroodjes temperatuur

Een recept van

Kaneelbroodjes maken is een goed idee voor een heerlijk ontbijt (op bed). Met dit recept wordt het maken van deze lekkernij supermakkelijk. Hoe dat komt? Door de Satisfry Air & Grill Multicooker van Russell Hobbs natuurlijk. Naast airfryen kies je voor 7 handige automatische kookfuncties.

Bereidingswijze

Stappenplan

 1. Begin met het deeg. Doe de bloem, het zout en de suiker in een grote kom (als je met de hand gaat kneden) of de mengkom van je keukenmachine (als je de keukenmachine het werk laat doen).

 2. Doe de melk en boter bij elkaar en verwarm in de magnetron of in een pannetje tot een lauwwarm mengsel. Roer de gist door het mengsel van melk en boter, en klop als laatste de eieren door het mengsel.

 3. Meng in een andere kom alle droge deegingrediënten door elkaar.

 4. Giet daarna het natte mengsel in het droge mengsel en meng tot een deeg ontstaat. Check de tips bij de onderstaande foto's voor de verschillende bereidingswijzen van de mixer of met de hand.

 5. Leg het deeg in een licht ingevette kom en dek af. Laat op een warme plaats 1-2 uur rijzen totdat het deeg in omvang is verdubbeld.

 6. Meng ondertussen de muscovadosuiker, basterdsuiker, lichtbruine suiker en kaneelpoeder.

 7. Smelt in een ander schaaltje de 50 gram boter.

 8. Als het deeg in omvang is verdubbeld, rol het dan uit op een werkblad tot een rechthoekig deeg van ongeveer ½ tot 1 cm dik, met de langste rand parallel aan de rand van je werkblad.

 9. Tijd om de kaneelbroodjes te maken. Smeer eerst de boter gelijkmatig uit over het uitgerolde deeg. Strooi daarna de gemengde droge ingrediënten voor de vulling gelijkmatig uit over het deeg.

 10. Rol het deeg in de lengte op tot een stevige rol.

 11. Snijd de rol met een scherp mes in 12 even dikke plakken. Leg de 3 vellen bakpapier op je werkblad en leg op elk vel 4 kaneelbroodjes. Dek af en laat de broodjes 20-30 minuten staan om nog wat te rijzen.

 12. Maak ondertussen het glazuur. Klop eerst de roomkaas en het water door elkaar in een kom. Klop geleidelijk de poedersuiker erdoor totdat alle suiker is opgenomen.

 13. Tijd om te bakken! Selecteer de bakfunctie op je Russell Hobbs Satisfry Airfryer en stel de temperatuur in op 185 graden en de timer op 15 minuten. Wacht even tot de airfryer is voorverwarmd.

 14. Als je de piep hoort die aangeeft dat de airfryer op temperatuur is, leg dan voorzichtig het eerste stuk bakpapier met kaneelbroodjes in de airfryer. Laat 15 minuten bakken tot de timer afgaat. Herhaal deze stap voor de tweede en derde bakronde.

  Gebruik 3 vellen bakpapier van ongeveer 20 x 20 cm.

 15. Overgiet tot slot elk broodje royaal met glazuur en wacht tot het glazuur hard is. Heerlijk!

Kaneelbroodjes bereiden met de bak-functie

Voor dit recept gebruik je de bak-functie van Satisfry Air & Grill Multicooker. Met deze speciale functie hoef jij je nooit meer zorgen te maken over ingezakte broodjes. Zo word jij thuis een échte meesterbakker!

Kaneelbroodjes bereiden

Hoe bereid je het deeg met hand?

Bloem je werkblad voordat je het deeg van de kaneelbroodjes gaat kneden. Zo voorkom je dat het blijft plakken. Kneed daarna voor 5-10 minuten tot een soepel deeg. Kneed dan tot een bal en volg dan de rest van de bereidingswijze.

Kaneelbroodjes met de hand

Hoe kneed je het deeg met de mixer?

Als je liever een elektrische mixer gebruikt, kneed dan het deeg voor de kaneelbroodjes voor 5-10 minuten. Voor deze bereidingswijze moet je ook nog met je handen aan het werk. Bloem je werkblad en kneed het deeg nog voor 1 minuut door. Maak er dan een bal van voordat je verdergaat met de rest van de bereiding.

Kaneelbroodjes kneden met mixer

Hoe maak je de lekkerste topping?

Voor een heerlijke topping heb je niet meer dan drie ingrediënten nodig: water, roomkaas en poedersuiker. Dit klop je kort door en schenk je over de kaneelbroodjes. Het moeilijkste van dit recept is wachten tot de topping is uitgehard!

kaneelbroodjes topping

Wat is de geheime tip voor de perfecte kaneelbroodjes?

Voor kaneelbroodjes die perfect krokant zijn van buiten en zacht zijn van binnen, is het essentieel dat je wacht tot de Satisfry Air & Grill Multicooker goed is voorverwarmd. Het apparaat geeft met een piepje aan of-ie op temperatuur is. Zo weet je zeker dat je altijd op de juiste temperatuur bakt. 

Kaneelbroodjes temperatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker