De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kalfsvlees met salie en parmaham

Kook de parpadelle volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Breng een pan met water en zout aan de kook. Rang de haricots verts. Kook de haricots verts circa 3 minuten en giet ze af. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.

30 min kooktijd
Kalfsvlees met salie en parmaham

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 80 °C

Tagliatelle en haricots verts

Kook de parpadelle volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

Breng een pan met water en zout aan de kook.

Rang de haricots verts.

Kook de haricots verts circa 3 minuten en giet ze af.

Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.

Verhit een scheut olie in een koekenpan.

Bak de ui, knoflook en de haricots verts circa 3 minuten.

Giet de parpadelle af en roer er een scheutje olijfolie extra vierge door.

Saltimbocca

Snijd de courgette in de lengte in 4 dunne plakken, in ongeveer de lengte van de kalfsschnitzels.

Leg de kalfsschnitzels tussen plasticfolie. Sla de kalfsschnitzels gelijkmatig plat met een vleeshamer of koekenpan.

Bestrooi met peper.

Leg een plak courgette, een plak parmaham en 2 blaadjes salie op elke schnitzel.

Prik de cocktailprikkers erdoorheen, zodat alles vast zit.

Verhit een scheut olijfolie een koekenpan.

Bak de saltimbocca, met de belegde kant naar beneden, circa 2 minuten. Keer het vlees voorzichtig om en bak nog circa 1 minuut.

Haal het vlees uit de pan en gaar het op een bord of in een ovenschaal nog circa 5 minuten in de oven.

Voeg de witte wijn en een klontje boter toe aan de pan waarin het vlees is gebakken en roer de aanbaksels met een houten lepel door de wijn.

Breng de saus op smaak met zout en peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker