Verwarm de oven voor op 80 °C
Tagliatelle en haricots verts
Kook de parpadelle volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Rang de haricots verts.
Kook de haricots verts circa 3 minuten en giet ze af.
Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheut olie in een koekenpan.
Bak de ui, knoflook en de haricots verts circa 3 minuten.
Giet de parpadelle af en roer er een scheutje olijfolie extra vierge door.
Saltimbocca
Snijd de courgette in de lengte in 4 dunne plakken, in ongeveer de lengte van de kalfsschnitzels.
Leg de kalfsschnitzels tussen plasticfolie. Sla de kalfsschnitzels gelijkmatig plat met een vleeshamer of koekenpan.
Bestrooi met peper.
Leg een plak courgette, een plak parmaham en 2 blaadjes salie op elke schnitzel.
Prik de cocktailprikkers erdoorheen, zodat alles vast zit.
Verhit een scheut olijfolie een koekenpan.
Bak de saltimbocca, met de belegde kant naar beneden, circa 2 minuten. Keer het vlees voorzichtig om en bak nog circa 1 minuut.
Haal het vlees uit de pan en gaar het op een bord of in een ovenschaal nog circa 5 minuten in de oven.
Voeg de witte wijn en een klontje boter toe aan de pan waarin het vlees is gebakken en roer de aanbaksels met een houten lepel door de wijn.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
0 reacties