- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel royaal met olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden, een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door elkaar en bak de aardappels in de oven in circa 22 minuten goudbruin en gaar.
Groente
- Pel en snijd de uien in grove ringen.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Giet de paprika’s af en snijd ze in repen.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de reepjes paprika toe en warm kort door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Kalfsschnitzels met zongedroogde tomaten-gremolata
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
- Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
- Rasp de schil van de citroen.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Meng op een bordje de peterselie, zongedroogde tomaten, citroenrasp en Parmezaanse kaas.
- Dep de kalfsschnitzels droog met keukenpapier.
- Verhit een scheutje olie en de boter in een koekenpan en bak de kalfsschnitzels om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Wentel het vlees door de zongedroogde tomaten-gremolata.
Serveren
- Verdeel de aardappels, kalfsschnitzels met zongedroogde tomaten-gremolata en de groente over borden.
Meld je aan en praat mee