De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kalfsschnitzels met zongedroogde tomaten-gremolata

30 MIN
Kalfsschnitzels met zongedroogde tomaten-gremolata

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Aardappels
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel royaal met olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden, een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door elkaar en bak de aardappels in de oven in circa 22 minuten goudbruin en gaar.

Groente
  • Pel en snijd de uien in grove ringen. 
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Giet de paprika’s af en snijd ze in repen.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de reepjes paprika toe en warm kort door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Kalfsschnitzels met zongedroogde tomaten-gremolata
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  • Rasp de schil van de citroen.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng op een bordje de peterselie, zongedroogde tomaten, citroenrasp en Parmezaanse kaas. 
  • Dep de kalfsschnitzels droog met keukenpapier. 
  • Verhit een scheutje olie en de boter in een koekenpan en bak de kalfsschnitzels om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Wentel het vlees door de zongedroogde tomaten-gremolata.

Serveren
  • Verdeel de aardappels, kalfsschnitzels met zongedroogde tomaten-gremolata en de groente over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker