De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kabeljauw met venkelpasta

Kook de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de venkel in dunne halve ringen. Halveer de tomaatjes.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kabeljauw met venkelpasta

Bereidingswijze

Bereiden
Kook de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de venkel in dunne halve ringen. Halveer de tomaatjes.
Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een koekenpan en fruit de sjalotten en knoflook circa 5 minuten. Voeg de venkel en de tomaatjes toe en bak mee tot de tomaatjes zacht geworden zijn.

Verhit een scheutje olijfolie om in te bakken in een koekenpan.
Snijd de kabeljauw in gelijke porties, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bak in de pan in circa 6 minuten rondom bruin en net gaar.

Pluk en snijd de dragon intussen fijn.
Haal de kabeljauw uit de pan en laat op een bord afgedekt met aluminiumfolie even staan. Blus de pan af met de wijn, voeg de mosterd en de dragon toe en kook het geheel tot de helft in. Roer de crème fraîche erdoor, warm goed door en breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Meng de pappardelle door de venkel met tomaatjes.

Serveren
Schep de pappardelle op bord, leg de kabeljauw erop en schep er een lepel saus over.

Tip
Als je geen wijn wilt gebruiken, gebruik dan appelsap.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.