Puree
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in vieren en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Schenk de melk bij de aardappels, stamp de aardappels tot een smeuïge puree en breng op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge.
Wortelsalade
- Schil de winterpeen. Snijd de winterpeen over de lengte meerdere malen in en snijd er met een dunschiller linten van en leg ze in een kom.
- Hak de dille fijn en voeg toe aan de wortellinten.
- Rasp de sinaasappelschil. Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes uit de sinaasappel. Meng de rasp, het sap, en de partjes van de sinaasappel in een koekenpan met het komijnpoeder en verwarm kort. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng met de inhoud van de kom en roer goed door.
Kabeljauw
- Breng een pan met water en witte wijn aan de kook. Gaar hierin de kabeljauw circa 5 minuten, maar zorg ervoor dat het water niet kookt. Haal de kabeljauw uit het water en besprenkel met olie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de wortelsalade over borden en leg de kabeljauw er bovenop. Garneer de vis met een klein schepje wortelsalade. Schep de puree ernaast.
0 reacties