Bereiding
Kook de orzo in een pan met ruim kokend water in circa 10 minuten gaar. Giet de orzo af en zet apart. Verwarm de oven voor op 170 °C.
Halveer beide prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei tot aan het donkergroene gedeelte in halve ringetjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en stoof de prei met een deksel op de pan circa 10 minuten gaar. Breng op smaak met een beetje zout.
Snijd de kabeljauw in porties en leg ze in een ovenschaal. Rasp de schil van de citroen erover, halveer de citroen en pers de helft van het sap erover uit. Besprenkel het geheel met olijfolie om in te bakken en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de kabeljauw circa 8 minuten in de oven.
Maak de mango schoon en snijd hem in blokjes. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui heel fijn. Snijd de rode peper in ringetjes. Meng voor de mangosalsa, de mango, tomatenblokjes, ui en de rode peper met een scheutje olijfolie extra vierge.
Maal voor de waterkerspesto de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Voeg de waterkers, resterende rasp en sap van de citroen en 50 ml olijfolie toe en maal het geheel fijn tot pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Meng de orzo door de gestoofde prei.
Serveren
Schep de orzo op borden en verdeel de kabeljauw erover. Schep de mangosalsa erop en lepel de waterkerspesto erbij.
0 reacties