De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kabeljauw met Hollandse garnalen in witte wijnsaus

Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kabeljauw met Hollandse garnalen in witte wijnsaus

Bereidingswijze

Witte wijnsaus met Hollandse garnalen

  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten.
  • Schenk de witte wijn erbij. Breng aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken.
  • Schenk de room erbij en laat de saus op middelhoog vuur circa 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en witte peper.
  • Zeef de saus en roer de garnalen erdoor.

Kabeljauwfilets

  • Controleer het vel van de kabeljauw op schubben. Snijd de kabeljauw op de velkant diagonaal in, maak totaal 4 sneden.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauw rustig op de vel kant in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Draai de vis om en bak nog circa 2 minuten. Breng de vis op smaak met een beetje zout en peper.
  • Serveer de vis met de velkant naar boven.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.