Kabeljauw met Hollandse garnalen in witte wijnsaus

64
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Witte wijnsaus met Hollandse garnalen

  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten.
  • Schenk de witte wijn erbij. Breng aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken.
  • Schenk de room erbij en laat de saus op middelhoog vuur circa 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en witte peper.
  • Zeef de saus en roer de garnalen erdoor.

Kabeljauwfilets

  • Controleer het vel van de kabeljauw op schubben. Snijd de kabeljauw op de velkant diagonaal in, maak totaal 4 sneden.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauw rustig op de vel kant in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Draai de vis om en bak nog circa 2 minuten. Breng de vis op smaak met een beetje zout en peper.
  • Serveer de vis met de velkant naar boven.

Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.

Ingredienten

4
Personen

Hollandse garnalen in witte wijnsaus

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 350 ml droge witte wijn
  • 200 ml kookroom
  • 100 g Hollandse garnalen

Kabeljauw

  • 4 kabeljauwfilets met vel à 150 g
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig

  • zeef
Geef je waardering
64