Witte wijnsaus met Hollandse garnalen
- Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten.
- Schenk de witte wijn erbij. Breng aan de kook en laat in circa 6 minuten tot de helft inkoken.
- Schenk de room erbij en laat de saus op middelhoog vuur circa 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met een beetje zout en witte peper.
- Zeef de saus en roer de garnalen erdoor.
Kabeljauwfilets
- Controleer het vel van de kabeljauw op schubben. Snijd de kabeljauw op de velkant diagonaal in, maak totaal 4 sneden.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauw rustig op de vel kant in circa 6 minuten goudbruin en krokant. Draai de vis om en bak nog circa 2 minuten. Breng de vis op smaak met een beetje zout en peper.
- Serveer de vis met de velkant naar boven.
Mix&Match? Bekijk hier bijpassende recepten.
0 reacties