Kabeljauw met citroentagliatelle

9
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Citroentagliatelle

  • Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de tagliatelle af en roer er een scheut olijfolie door.
  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Roer de wijn, het water, bouillonblokjes en de kookroom, rasp van de citroenschil en het sap van een halve citroen erdoor (bewaar de andere helft voor de kabeljauw). Warm de saus circa 5 minuten goed door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Schep de tagliatelle in de saus en roer door.

Kabeljauw

  • Snijd de kabeljauwfilet in vieren
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kabeljauw circa 6 minuten op de velkant. Draai de vis om en bak nog circa 2 minuten.
  • Breng de vis op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd de achtergehouden citroen in partjes.

Groene bladgroenten

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de resterende knoflook circa 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak circa 3 minuten tot de spinazie geslonken is.
  • Snijd de kropsla in grove stukken. Voeg de kropsla en rucola toe aan de spinazie en bak circa 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de citroentagliatelle, kabeljauw en groente¬†over de borden. Serveer een partje citroen bij de kabeljauw.¬†

Ingredienten

4
Personen

Kabeljauw met citroentagliatelle

  • 300 g tagliatelle
  • olijfolie extra vierge
  • 1 sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml water
  • 0.25 bouillonblokje
  • 75 ml kookroom
  • 1 citroen
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 400 g spinazie
  • 1 kropsla
  • 75 g rucola
Geef je waardering
9