- Schil de asperges en verwijder de houterige uiteindes.
- Snijd de citroen in vieren.
- Leg de asperges in een ruime pan. Voeg een beetje zout, de helft van de boter en de helft van de citroen toe aan de asperges. Overgiet met water en breng de pan met asperges aan de kook. Kook de asperges in circa 4 minuten beetgaar.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 6 minuten. Laat ze schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren.
- Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
- Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met een beetje versgemalen peper. Verdeel de plakken ham over de vis en bakcirca 10 minuten in de oven totdat de vis gaar is en de ham krokant.
- Pluk en hak de peterselie fijn.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes in circa 8 minuten op hoog vuur goudbruin en gaar. Zet het vuur laag, voeg de resterende boter toe en knijp het sap van een kwart citroen uit boven de pan zodra de boter is gesmolten. Voeg de helft van de gehakte peterselie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de asperges over de borden en lepel de krieltjes eromheen. Leg de vis op de asperges en verdeel de peterselie-boterjus erover. Garneer met het ei, de resterende citroen en de peterselie.
0 reacties