De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kabeljauw in pittige ketjap-tomatensaus

20 min (voor)bereidingstijd
Kabeljauw in pittige ketjap-tomatensaus

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kabeljauw in pittige ketjap-tomatensaus

  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Kneus de serehstengel.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de serehstengel circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg het water en de ketjap manis toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten koken.
  • Snijd de kabeljauw in grove stukken. Voeg de kabeljauw toe en laat circa 5 minuten garen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Paksoi

  • Snijd de paksoi in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de paksoi en de taugé in circa 3 minuten gaar.
  •  

Serveren
Verdeel de rijst en de groente over borden. Schep de kabeljauw op de groente en lepel de saus er royaal overheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker