Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Kabeljauw in pittige ketjap-tomatensaus
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
- Kneus de serehstengel.
- Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de serehstengel circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg het water en de ketjap manis toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten koken.
- Snijd de kabeljauw in grove stukken. Voeg de kabeljauw toe en laat circa 5 minuten garen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Paksoi
- Snijd de paksoi in grove stukken.
- Verhit een scheutje olie in een wok en bak de paksoi en de taugé in circa 3 minuten gaar.
Serveren
Verdeel de rijst en de groente over borden.
Schep de kabeljauw op de groente en lepel de saus er royaal overheen.
0 reacties