Kabeljauw in pittige ketjap-tomatensaus

14
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Kabeljauw in pittige ketjap-tomatensaus

  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Kneus de serehstengel.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de serehstengel circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Voeg het water en de ketjap manis toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten koken.
  • Snijd de kabeljauw in grove stukken. Voeg de kabeljauw toe en laat circa 5 minuten garen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Paksoi

  • Snijd de paksoi in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de paksoi en de taugé in circa 3 minuten gaar.
  •  

Serveren
Verdeel de rijst en de groente over borden. Schep de kabeljauw op de groente en lepel de saus er royaal overheen.

Ingredienten

4
Personen

Kabeljauw in pittige ketjap-tomatensaus

  • 300 g witte rijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • arachideolie
  • 1 serehstengel
  • 70 g tomatenpuree
  • 300 ml water
  • 3 el ketjap manis
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 2 paksoi
  • 150 g taugé
Geef je waardering
14