De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kaasbrood

100 min (voor)bereidingstijd
Kaasbrood

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand van de bloem. Meng het gistmengsel en de olijfolie in het kuiltje, roer beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een ingevette kom, afgedekt met plasticfolie, circa 1 uur rijzen.

Vulling
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Rasp de gruyèrekaas. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Meng de kaas, paprika en de Italiaanse kruiden. Bestuif het werkblad met bloem, rol het deeg uit tot een plak van 40 bij 50 centimeter en beleg het deeg met de kaasvulling. Kluts het ei en bestrijk de rand die het verst van je af ligt met ei. Rol het deeg op en leg de rol op een met bakpapier beklede bakplaat.. Snijd de rol over de lengte in en trek de laagjes een beetje uit elkaar. Bak het brood in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker