Juwelenrijst

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Juwelenrijst

  • Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de abrikozen in reepjes.
  • Meng de abrikozen, cranberries en de krenten door de rijst.

 

Rettich met pistachenoten

  • Schil en rasp de rettich grof.
  • Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak het gehakt, rettich, kaneelpoeder en gemberpoeder circa 6 minuten.
  • Roer de pistachepitten door de rettich.

Gebakken aubergine

  • Strooi bloem op een bordje.
  • Snijd de aubergine over de lengte in dikke plakken.  
  • Bestrooi de plakken aubergine met een beetje zout en versgemalen peper en wentel door de bloem.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aubergine om en om in circa 6 minuten gaar.

Serveren

  • Verdeel de rijst, rettich met pistachenoten en de gebakken aubergine over de borden.

Ingredienten

4
Personen

Juwelenrijst

  • 300 g notenrijst
  • 2 el gedroogde abrikozen
  • 2 el gedroogde cranberries
  • 2 el krenten

Rettich met pistachenoten

  • 1 rettich
  • 400 g lamsgehakt
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el gemberpoeder
  • 2 el pistachenoten

Gebakken aubergine

  • 2 el bloem
  • 1 aubergine
  • olijfolie om in te bakken

Extra nodig

  • rasp
Geef je waardering
0