Justins schildpadtaart

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

3 uur en 45 minuten totale tijd

Sinaasappelbiscuit
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter. Klop de eieren met de suiker luchtig. Zeef de bloem in 2 gedeeltes boven de eieren en spatel de bloem erdoor. Spatel de boter erdoor. Strijk het beslag gelijkmatig uit over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met de gekonfijte sinaasappelschil en bak het biscuit in de oven in 8 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen. Bekleed de grote bombevorm met plasticfolie en bekleed met sinaasappelbiscuit. Steek een cirkel uit van dezelfde omtrek als de bombevorm. Dit wordt de bodem van de taart.

Vulling
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom met de suiker stijf. Smelt de chocolade au bain-marie. Snijd de cake in blokjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de marshmallows. Meng alles met de slagroom. Verwarm een pannetje en los daarin de gelatine op met wat aanhangend water. Spatel de gelatine door de slagroom. Schep de vulling in de bombe en dek af met de achtergehouden cirkel. Zet de bombe circa 2 uur in de vriezer.

Marsepein
Voor bruine marsepein kneed je een beetje cacaopoeder door de marsepein tot de marsepein egaal van kleur is.

Voor groene marsepein kneed je een beetje tarwegraspoeder of matchtheepoeder door tot de marsepein egaal van kleur is. Zorg ervoor dat je 3 groentinten hebt. Voor de garnering.

Rol een groentint uit tot een dikte van circa 3 millimeter. Besmeer de bombe met de sinaasappeljam. Drapeer de marsepein over de bevroren bombe. Rol een andere groentint ook uit en maak schilddelen door ze achthoekig uit te snijden. Gebruik de andere groentint voor de poten, staartje en het hoofd. Maak met de witte en donkere marsepein ogen.

Ingredienten

1
Porties

Sinaasappelbiscuit

  • 50 g roomboter
  • 6 eieren
  • 160 g suiker
  • 160 g bloem
  • 100 g gekonfijte sinaasappelschil

Vulling

  • 2 blaadjes gelatine
  • 450 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 150 g pure chocolade
  • 200 g cake
  • 1 mango
  • 10 marshmallows
  • 4 el sinaasappeljam

Groene marsepein

  • 500 g marsepein
  • cacaopoeder, tarwegras of matcha

Extra nodig

  • bakpapier
  • bombevorm van circa 20 cm doorsnede
Geef je waardering
10