Jordanese kippenragout met Amsterdamse uien

9
Makkelijk
Jordanese kippenragout met Amsterdamse uien

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.


Kipragout

  • Snijd de kipfilet in dunne repen
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Schil en snijd de bleekselderij in stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de kip, champignons en de bleekselderij toe en bak circa 5 minuten op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak in circa 2 minuten gaar.
  • Voeg het water, bouillonblokje, kookroom en de laurier toe en breng aan de kook. Stoof de kip op laag vuur in circa 12 minuten gaar en breng op smaak met zout en peper.


Amsterdamse uiensalade

  • Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in blokjes.
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer in dunne plakken.
  • Giet de Amsterdamse uien af en bewaar het vocht.
  • Meng in een kom de appel, komkommer en Amsterdamse uien.
  • Breng de salade op smaak met het vocht van de Amsterdamse uien, peper en zout.

Ingredienten

4
Personen

Jordanese kippenragout met Amsterdamse uien

  • 300 g meergranenrijst
  • 400 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 g kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 0.5 bleekselderij
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el bloem
  • 200 ml kookroom
  • 1 blaadje laurier
  • 2 appels
  • 1 komkommer
  • 340 g Amsterdamse uien
  • zout
  • versgemalen peper
Jordanese kippenragout met Amsterdamse uien
Geef je waardering
9