Roodfruitbiscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer het
vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Smelt de boter en splits
de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop
de eidooiers met de resterende suiker en het vanillemerg au bain-marie schuimig
en lobbig. Spatel de bloem en de eidooiers door het eiwitschuim en roer op het
laatst de boter erdoor. Meng het roodfruit door het beslag. Vet de taartvorm in
en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in circa 45
minuten tot hij goudbruin en gaar is. Laat de cake afkoelen. Steek de cake uit met een steker van 16 centimeter doorsnede.
Snijd
horizontaal door.
Mangobavarois
Week
de gelatine in ruim koud water. Verwarm de mangopuree en los de geweekte,
uitgeknepen gelatine erin op. Laat afkoelen op ijswater tot de puree dikker
wordt. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Spatel de slagroom door
de puree. Bekleed de taartring van 20 centimeter met cellofaanpapier. Leg een
plak biscuit op de bodem, giet voor de helft vol met de mangobavarois, leg de
andere bodem erin en vul verder met de bavarois. Zet de taart circa 2 uur in de
vriezer.
Cacaogelei
Breng het water, suiker, slagroom en het
cacaopoeder aan de kook. Kook circa 10 minuten tot de cacaogelei ingedikt is. Week
de gelatine in koud water. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en
los op in de siroop. Laat afkoelen tot handwarm. Haal de taart uit de vorm. Schenk de gelei
over de bevroren taart.
Garnering
Schil de pitahaya en snijd het vruchtvlees in plakjes.
Snijd een zijkant van de mango en snijd het vruchtvlees in, druk tegen de schil
aan zodat er een soort egeltje ontstaat. Doe hetzelfde met de kiwi. Leg het
gesneden fruit in het midden van de taart. Zet de onderkant van de taart aan
met witte hagelslag.
Meld je aan en praat mee