Jonathans chocolade-fruittaart

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
3 uur totale tijd

Roodfruitbiscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker en het vanillemerg au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel de bloem en de eidooiers door het eiwitschuim en roer op het laatst de boter erdoor. Meng het roodfruit door het beslag. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in circa 45 minuten tot hij goudbruin en gaar is. Laat de cake afkoelen. Steek de cake uit met een steker van 16 centimeter doorsnede. Snijd horizontaal door.

Mangobavarois
Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm de mangopuree en los de geweekte, uitgeknepen gelatine erin op. Laat afkoelen op ijswater tot de puree dikker wordt. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Spatel de slagroom door de puree. Bekleed de taartring van 20 centimeter met cellofaanpapier. Leg een plak biscuit op de bodem, giet voor de helft vol met de mangobavarois, leg de andere bodem erin en vul verder met de bavarois. Zet de taart circa 2 uur in de vriezer.

Cacaogelei
Breng het water, suiker, slagroom en het cacaopoeder aan de kook. Kook circa 10 minuten tot de cacaogelei ingedikt is. Week de gelatine in koud water. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los op in de siroop. Laat afkoelen tot handwarm. Haal de taart uit de vorm. Schenk de gelei over de bevroren taart.

Garnering
Schil de pitahaya en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd een zijkant van de mango en snijd het vruchtvlees in, druk tegen de schil aan zodat er een soort egeltje ontstaat. Doe hetzelfde met de kiwi. Leg het gesneden fruit in het midden van de taart. Zet de onderkant van de taart aan met witte hagelslag.

Ingredienten

1
Porties

Roodfruitbiscuit

  • 500 g diepvries roodfruit
  • 1 vanillestokje
  • 90 g roomboter
  • 6 eieren
  • 180 g suiker
  • 150 g bloem

Mangobavarois

  • 3 blaadjes gelatine
  • 300 ml mangopuree
  • 300 ml slagroom
  • 50 g suiker

Cacaogelei

  • 280 ml water
  • 360 g suiker
  • 260 ml slagroom
  • 120 g cacaopoeder
  • 6 blaadjes gelatine

Garnering

  • 1 mango
  • 1 kiwi
  • 1 pitahaya
  • witte hagelslag

Extra nodig

  • steker 16 cm doorsnede
  • springvorm van 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • ijswater
Geef je waardering
6