De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

john’s zalm amuses

Heerlijke amuses van zalm op verschillende manieren bereid.

15 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
John’s zalm amuses

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gepocheerde zalm met basilicum
Verwarm de frituur voor op 150 ºC. Breng de witte wijn, water, laurier en peperkorrels in een pan aan de kook. Voeg de basilicum toe maar houd 4 blaadjes per persoon apart. Frituur 2 blaadjes basilicum per persoon mooi krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met een klein beetje zout. Gebruik de overige basilicum blaadjes (2 per persoon) voor de basilicummayonaise. Hak de overige basilicum blaadjes ragfijn en meng met de mayonaise. Snijd de zalm in gelijke stukjes, voeg deze toe aan het pocheervocht en zet het vuur uit. Laat dit circa 2 minuten staan.
Serveer: Schep de zalm voorzichtig uit het vocht, laat uitlekken op keukenpapier en leg op een side plate. Lepel hier de basilicummayonaise over en garneer met de gefrituurde basilicum.

Gebakken zalm met kruidenolie
Verhitolijfolie in een pan tot lauwwarm. Pluk intussen de kruiden en voeg ze toe. Schenk de olie met de kruiden in het staafmixerbakje en maal fijn. Snijd de zalm in gelijke stukjes. Verhit boter in een koekenpan en bak de zalm om en om in circa 2 minuten goudbruin.
Serveer: Serveer de zalm met de kruidenolie op een amuselepel.

Gegrilde zalm
Verwarm de grill voor. Portioneer de zalm in gelijke stukjes. Meng de crème fraîche met de mierikswortelpasta en versgemalen peper. Bestrijk de zalmmootjes met olie en gril er om en om een ruitmotief op. Bestrooi de stukjes zalm na het grillen met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveer: Leg de stukjes zalm op een amuselepel en schep hier wat mierikswortelcrème bij. Garneer met een blaadje kervel.

Gemarineerde rauwe zalm
Hak de dille fijn en meng met de suiker, olijfolie, cognac en rasp en sap van een halve limoen. Meng het geheel even goed door en leg de zalm in de marinade. Zet de zalm in de koelkast. (dit kan rustig een dag van tevoren) Serveer: Snijd de zalm in blokjes van 2 bij 2 centimeter en rijg deze aan een spiesje.

Tartaar van zalm
Hak de zalm in fijne stukjes. Pel en snipper de sjalot. Spoel de kappertjes af en hak deze fijn. Meng de sjalot en kappertjes door de zalm. Breng het geheel op smaak met olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper. Pluk het geel van de frisée.
Serveer: Verdeel de zalm over de glaasjes en garneer met een plukje frisée en shiso purper.

Gerookte zalm op canapé
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de baguette in plakjes van een halve centimeter dik en leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de plakjes met olijfolie en bak in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
Serveer: Maak roosjes van de plakjes gerookte zalm en zet ze op de canapé (brood). Lepel hier de crème fraîche en zalmeitjes bovenop. Snijd de bieslook in staafjes van circa 3 centimeter en garneer de zalm ermee.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker