Japanse avocadosoep

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Halveer de limoen. Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Pureer met een staafmixer het vruchtvlees van de avocado met het limoensap en de gembersiroop. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de bouillon en room toe en breng aan de kook. Zet het vuur uit. Voeg de avocadopuree toe en roer goed door met een garde. Voeg de wasabi en sesamolie toe. Pluk en hak de dragon en meng door de soep. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Vouw roosjes van de heilbot en verdeel ze in het soepbord of kom en serveer de lauwe avocadosoep erover.

Ingredienten

4
Personen

Soep

  • 125 g heilbot
  • 1 limoen
  • 2 avocado's
  • 1 el gembersiroop
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 750 ml groentebouillon
  • 250 ml room
  • 1 mespuntje wasabipasta
  • 1 tl sesamolie
  • 0.5 bosje dragon

Extra nodig

  • 1 el rookmot
  • aluminiumbakje
  • staafmixer
Geef je waardering
12