Italiaanse hamburger met tomaat-rucolasalade

7
Makkelijk
Italiaanse hamburger met tomaat-rucolasalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De hamburgers maken:
• Pel en snipper de ui heel fijn.
• Hak het peterseliegroen zeer fijn.
• Leg de rundertartaar in een kom en maak er een kuiltje in.
• Breek het ei bovenop de rundertartaar.
• Voeg de ui en peterselie toe en meng met de vork alles door elkaar tot een samenhangend mengsel.
• Voeg de worcestersaus, zout en peper toe, roer goed door.
• Verkruimel 2 beschuiten en meng goed door.
• Vorm hiervan 4 hamburgers

Oma’s Aardappeltjes:
• Verhit olie in een pan.
• Bak de aardappeltjes in circa 10 minuten goudgeel.
• Schep regelmatig om.

De hamburgers bakken:
• Verhit alvast een grillpan.
• Wrijf de hamburgers aan beide kanten in met wat olie.
• Pel de zoete ui en snijd hem in acht schijven en vet in met olie.
• Leg de hamburgers en uienschijven op de grill en rooster ze aan beide kanten circa 3-4 minuten.

De salade:
• Snijd de mozzarella in plakken. 
• Snijd 2 tomaten in plakken.
• Verdeel 100 gram rucola op een bord en sprenkel een beetje balsamicoazijn erover.
• Verdeel de plakjes tomaten over het bord en verdeel hier de plakken mozzarella over.
• Strooi een beetje peper erover en verdeel de blaadjes basilicum erover.
• Snijd de broodjes doormidden
• Bouw de broodjes hamburger op met de salade.
• Snijd de broodjes doormidden. 
• Beleg de broodjes met de plakken tomaat en rucola, leg er een hamburger en geroosterde uienschijven op.Thema: piepers

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse hamburger met tomaat-rucolasalade

  • 1 ui
  • 1 takje peterselie
  • 1 ei
  • 1 tl worcestersaus
  • 400 g rundertartaar
  • 2 beschuiten
  • 450 g aardappelschijfjes
  • zonnebloemolie
  • 1 zoete ui
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tomaten
  • 200 g rucola
  • aceto balsamico
  • 2 takjes basilicum
  • 4 volkoren bollen of italiaanse bollen
  • zout
  • versgemalen peper
Italiaanse hamburger met tomaat-rucolasalade
Geef je waardering
7