De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

italiaanse balsamicospruitjes

30 min kooktijd
Italiaanse balsamicospruitjes

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Breng, voor de spruitjes, een pan met water en zout aan de kook.

Aardappels gaar maken:

  • Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en schep ze in een magnetronbestendige schaal of glazen kom bestemd voor de magnetron.
  • Voeg 100 ml water met een snufje zout toe en bedek de schaal met huishoudfolie.
  • Kook de aardappels in circa 12 tot 15 minuten gaar op 850 watt.

Spruitjes koken:

  • Verwijder de kontjes en de losgekomen blaadjes van de spruitjes.
  • Kook de spruitjes in circa 5 minuten beetgaar.

Roerbakken van de spruiten:

  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de salami in blokjes.
  • Ris de tijmblaadjes.
  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan. 
  • Voeg de salami toe en bak deze circa 3 minuten. 
  • Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Giet de spruitjes af en voeg ze samen met de tijm toe.
  • Voeg een scheut balsamicoazijn toe.
  • Bak de spruitjes nog circa 4 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Puree:

  • Verwarm melk in een grote pan
  • Giet de aardappels af en voeg ze toe aan de melk.
  • Stamp de aardappels fijn met een pureestamper.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker