Italiaanse balsamicospruitjes

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng, voor de spruitjes, een pan met water en zout aan de kook.

Aardappels gaar maken:

  • Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en schep ze in een magnetronbestendige schaal of glazen kom bestemd voor de magnetron.
  • Voeg 100 ml water met een snufje zout toe en bedek de schaal met huishoudfolie.
  • Kook de aardappels in circa 12 tot 15 minuten gaar op 850 watt.

Spruitjes koken:

  • Verwijder de kontjes en de losgekomen blaadjes van de spruitjes.
  • Kook de spruitjes in circa 5 minuten beetgaar.

Roerbakken van de spruiten:

  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de salami in blokjes.
  • Ris de tijmblaadjes.
  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan. 
  • Voeg de salami toe en bak deze circa 3 minuten. 
  • Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Giet de spruitjes af en voeg ze samen met de tijm toe.
  • Voeg een scheut balsamicoazijn toe.
  • Bak de spruitjes nog circa 4 minuten mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Puree:

  • Verwarm melk in een grote pan
  • Giet de aardappels af en voeg ze toe aan de melk.
  • Stamp de aardappels fijn met een pureestamper.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Italiaanse balsamico spruitjes

  • 800 g bloemige aardappels
  • zout
  • 600 g spuitjes
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g salami
  • 5 takjes tijm
  • 2 el olijfolie om in te bakken
  • 2 el balsamicoazijn
  • 200 ml magere melk
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • plastic huishoudfolie
  • pureestamper
Geef je waardering
7