- Breng, voor de spruitjes, een pan met water en zout aan de kook.
Aardappels gaar maken:
- Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en schep ze in een magnetronbestendige schaal of glazen kom bestemd voor de magnetron.
- Voeg 100 ml water met een snufje zout toe en bedek de schaal met huishoudfolie.
- Kook de aardappels in circa 12 tot 15 minuten gaar op 850 watt.
Spruitjes koken:
- Verwijder de kontjes en de losgekomen blaadjes van de spruitjes.
- Kook de spruitjes in circa 5 minuten beetgaar.
Roerbakken van de spruiten:
- Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de salami in blokjes.
- Ris de tijmblaadjes.
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
- Voeg de salami toe en bak deze circa 3 minuten.
- Voeg de sjalot en de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee.
- Giet de spruitjes af en voeg ze samen met de tijm toe.
- Voeg een scheut balsamicoazijn toe.
- Bak de spruitjes nog circa 4 minuten mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
Puree:
- Verwarm melk in een grote pan
- Giet de aardappels af en voeg ze toe aan de melk.
- Stamp de aardappels fijn met een pureestamper.
- Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties