Italiaans visstoofpotje

17
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Breng in een pan het water en het bouillonblokje aan de kook. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakjes. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de paprika’s, bleekselderij, venkel, krieltjes, tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de kookroom, olijven, kappertjes en de groentebouillon toe en laat het gerecht circa 8 minuten met de deksel op de pan stoven. Snijd de kabeljauwfilet in blokjes. Voeg de kabeljauw toe en stoof, zonder deksel, in circa 5 minuten gaar op laag vuur. Breng het stoofpotje op smaak met een beetje peper.

Ingredienten

4
Personen

Italiaans visstoofpotje

  • 100 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 gele paprika's
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 venkelknol
  • 2 uien
  • 1 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 700 g krieltjes (voorgekookt)
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 el groene olijven
  • 100 ml kookroom
  • 2 el kappertjes
  • 400 g kabeljauwfilet
Geef je waardering
17