Vis
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Halveer de citroen.
- Meng in een kommetje het sap van een halve citroen, Italiaanse kruiden, Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie.
- Leg de vis in een ovenschaal en besmeer met het kruidenmengsel.
- Bak de vis in de oven in 12-15 minuten gaar.
- Leg circa de laatste 8 minuten de tros cherrytomaten bij de vis in de ovenschaal.
Groente
- Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pel en snipper de rode ui.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in parten.
- Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
- Snijd de aubergine in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de rode ui, aubergine, paprika en bleekselderij in circa 8 minuten gaar.
- Roer de pesto en pasta door de groente en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
- Serveer de vis op de pasta.
- Snijd de resterende citroen in partjes en serveer bij de vis.
Tip: Maak zelf je rode pesto
- Pureer met de staafmixer 1 teentje gehakte knoflook, 280 g zongedroogde tomaten en 75 g rucola met een flinke scheut olijfolie fijn.
Meld je aan en praat mee