Italiaans gekruid visje met tros cherrytomaten

15
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Vis

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Halveer de citroen.
  • Meng in een kommetje het sap van een halve citroen, Italiaanse kruiden, Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie.
  • Leg de vis in een ovenschaal en besmeer met het kruidenmengsel.  
  • Bak de vis in de oven in 12-15 minuten gaar.
  • Leg circa de laatste 8 minuten de tros cherrytomaten bij de vis in de ovenschaal.

Groente

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pel en snipper de rode ui.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in parten.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes.
  • Snijd de aubergine in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de rode ui, aubergine, paprika en bleekselderij in circa 8 minuten gaar.
  • Roer de pesto en pasta door de groente en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

  • Serveer de vis op de pasta.
  • Snijd de resterende citroen in partjes en serveer bij de vis.

Tip: Maak zelf je rode pesto

 

  • Pureer met de staafmixer 1 teentje gehakte knoflook, 280 g zongedroogde tomaten en 75 g rucola met een flinke scheut olijfolie fijn.

 

Ingredienten

4
Personen

Italiaans gekruid visje met tros cherrytomaten

  • 1 citroen
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie om in te bakken
  • 4 kabeljauwfilets à 100 g
  • 250 g tros cherrytomaten
  • 300 g volkoren penne
  • 1 rode ui
  • 2 gele paprika's
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 aubergine
  • 2 el rode pesto

Extra nodig:

  • ovenschaal
Geef je waardering
15