Verwarm de oven voor op 180 °C.
Aardappels
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
‘ingewikkeld’ visje
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier.
Leg de plakken parmaham kruislings over elkaar heen. Leg de kabeljauw in het midden van de parmaham en vouw dit op tot een pakketje.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kabeljauw om en om in circa 5 minuten goudbruin.
Leg de kabeljauw in een ovenschaal en bak in de oven in circa 5 minuten gaar.
Salade
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Snijd de tomaten in blokjes.
Meng in een kom de ui, tomaten, rucola, Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie.
Halveer de citroen en knijp de helft uit over de salade en breng op smaak met zout en peper.
Puree
Giet de aardappels af en stoom ze droog.
Pureer met een pureestamper.
Maak de puree smeuïg met een scheut olijfolie vergine.
Pluk en scheur de basilicum fijn en snijd de olijven grof. Meng de olijven en de basilicum door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de andere helft van de citroen in vieren en serveer bij de vis.
0 reacties