Krokante-tofusalade
Stap 1:
Meng het hete water met het zout en roer goed door. Pel de knoflook en voeg toe. Snijd de tofu in blokjes. Voeg toe aan het zoute water een pekel minstens 1 uur.
Stap 2:
Schil de mango en snijd in dunne reepjes. Maak de taugé schoon. Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de komkommer in lange banen, verwijder de zaadlijsten en snijd in schuine repen. Pluk de little gem. Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Meng alle groenten door elkaar. Verdeel over glaasjes.
Stap 3:
Verwarm de airfryer op 180 ºC. Laat de tofu uitlekken en meng met het maiszetmeel. Bak de tofu krokant in circa 8 minuten. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen.
Stap 4:
Meng de sambal met de ketjap. Voeg citroensap naar smaak toe en meng goed door. Meng de tofu door de sambalketjap en verdeel dit over de groente in de glaasjes.
Kroepoek
Verwarm de airfryer voor op 200 ºC. Leg de kroepoek op het rooster en dek af met een rekje. Bak de kroepoek in circa 3 minuten gaar.
Maiskoekjes
Stap 1:
Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
Stap 2:
Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en snijd de selderij fijn. Pureer de helft van de maïs samen met helft van de garnalen, knoflook en selderij fijn in een keukenmachine. Schep het mengsel in een kom.
Stap 3:
Meng de resterende mais en garnalen met het mengsel. Meng vervolgens de bloem en eieren erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4:
Vet de bakvorm in en verdeel kleine beetjes van het beslag in de vorm. Bak in circa 5 min om en om goudbruin. Herhaal tot het beslag op is.
1 reactie