Indiase pizza’s
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze af. Hak de koriander fijn.
- Meng in een hoge kom de helft van de koriander, het sap van de limoen en de kikkererwten.
- Pureer de kikkererwten met een staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Leg de naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de naanbroden met de kikkererwtenpuree en bestrooi met de oude kaas.
- Bak de naanbroden in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
Kruidige aubergines
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen circa 3 minuten. Giet de sperziebonen af.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de gember fijn. Snijd de aubergine in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember, cayennepeper en komijnpoeder circa 2 minuten.
- Voeg de aubergine toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg er een scheutje water aan toe en bak nog twee minuten.
- Voeg de sperziebonen toe en bak circa 2 minuten mee.
- Roer de resterende koriander erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
- Verdeel de Indiase pizza’s over borden en verdeel de groente over de pizza’s.
0 reacties