Indiase pizza’s met gekruide aubergines

3
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Indiase pizza’s

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Giet de kikkererwten af en spoel ze af. Hak de koriander fijn.
  • Meng in een hoge kom de helft van de koriander, het sap van de limoen en de kikkererwten.
  • Pureer de kikkererwten met een staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Leg de naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de naanbroden met de kikkererwtenpuree en bestrooi met de oude kaas.
  • Bak de naanbroden in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.

Kruidige aubergines

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen circa 3 minuten. Giet de sperziebonen af.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil en snijd de gember fijn. Snijd de aubergine in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember, cayennepeper en komijnpoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de aubergine toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg er een scheutje water aan toe en bak nog twee minuten.
  • Voeg de sperziebonen toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Roer de resterende koriander erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

  • Verdeel de Indiase pizza’s over borden en verdeel de groente over de pizza’s.

Ingredienten

4
Personen

Indiase pizza's

  • 400 g kikkererwten
  • 1 bosje koriander
  • 1 limoen
  • 4 naanbroden
  • 150 g geraspte oude kaas

Kruidige aubergines

  • 200 g sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 aubergines
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl cayennepeper
  • 2 tl komijnpoeder

Extra nodig

  • staafmixer
  • bakpapier
Geef je waardering
3