

Bereidingswijze
20 minuten totale tijd
Indiase pizza’s
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze af. Hak de koriander fijn.
- Meng in een hoge kom de helft van de koriander, het sap van de limoen en de kikkererwten.
- Pureer de kikkererwten met een staafmixer tot een gladde puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Leg de naanbroden op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de naanbroden met de kikkererwtenpuree en bestrooi met de oude kaas.
- Bak de naanbroden in de oven in circa 10 minuten goudbruin en krokant.
Kruidige aubergines
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Kook de sperziebonen circa 3 minuten. Giet de sperziebonen af.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de gember fijn. Snijd de aubergine in blokjes.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, gember, cayennepeper en komijnpoeder circa 2 minuten.
- Voeg de aubergine toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg er een scheutje water aan toe en bak nog twee minuten.
- Voeg de sperziebonen toe en bak circa 2 minuten mee.
- Roer de resterende koriander erdoor en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
- Verdeel de Indiase pizza’s over borden en verdeel de groente over de pizza’s.
Ingredienten
4
Personen
Indiase pizza's
- 400 g kikkererwten
- 1 bosje koriander
- 1 limoen
- 4 naanbroden
- 150 g geraspte oude kaas
Kruidige aubergines
- 200 g sperziebonen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 2 aubergines
- olijfolie om in te bakken
- 2 tl cayennepeper
- 2 tl komijnpoeder
Extra nodig
- staafmixer
- bakpapier

Laat hier je reactie achter