Indiase bloemkool-tabouleh

1
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Couscous

  • Gaar de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Indiase bloemkool-tabouleh

  • Snijd de granaatappel doormidden en sla met behulp van een lepel de granaatappelpitjes eruit.
  • Halveer de bloemkool, verwijder de kern en snijd de bloemkool fijn.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Pluk en hak de bladpeterselie en munt.
  • Meng de bloemkool, granaatappelpitjes, paprika en kruiden in de kom met de couscous.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan circa 3 minuten.

Kerriedressing

  • Verhit olijfolie in een pan en fruit de kerrie- en komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de suiker toe en roer door.
  • Meng in een kom de yoghurt met de specerijenolie en roer goed door. Roer de kerriedressing door de tabouleh.

Serveren

  • Verdeel de tabouleh over borden. Bestrooi met de amandelen.

Ingredienten

4
Personen

Indiase bloemkool-tabouleh

  • 300 g couscous
  • 1 granaatappel
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 1 bos bladpeterselie
  • 1 bos munt
  • 100 g amandelen

Kerriedressing

  • olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el suiker
  • 200 ml volle yoghurt

Extra nodig

  • blokrasp
Geef je waardering
1