Hot cross buns (zoete rozijnenbroodjes)

13
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
3 hours and 45 minutes totale tijd

Verwarm de boter en de melk in een pan tot circa 35 °C. Maak een kuiltje in de bloem. Strooi aan de ene kant van de bloem het zout en de suiker en aan de andere kant de gist. Schenk het melkmengsel in het kuiltje en voeg het ei toe. Meng met een houten lepel door elkaar. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en kneed het deeg in circa 10 minuten tot een rekbaar deeg. Het deeg blijft een beetje nat. Laat circa 1 uur rijzen op een warme plek in een kom afgedekt met een vochtige doek.

Rasp de schil van de sinaasappel. Vijzel de pimentkorrels met het kaneelpoeder.

Roer het specerijenmengsel, rozijnen en sinaasappelrasp door het deeg. Laat circa een uur rijzen op een warme plek in een kom afgedekt met een vochtige doek.

Maak 6 gelijke bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat afgedekt met een vochtige doek circa 1 uur rijzen op een warme plek.

Vulling en glazuur
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Roer de bloem aan met het water. Vul een spuitzak met het bloempapje en spuit hiermee een kruis op de bolletjes. Bak de bolletjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de jam met een scheutje water in een pan en bestrijk de hot cross buns ermee.

Ingredienten

6
Porties

Hot cross buns (zoete rozijnenbroodjes)

  • 50 g boter
  • 300 ml melk
  • 600 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 70 g suiker
  • 7 g gist
  • 1 ei
  • 1 sinaasappel
  • 0.5 tl pimentkorrels
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • 100 g rozijnen

Extra nodig

  • vijzel
  • bakpapier
  • spuitzak

Vulling en glazuur

  • 80 g bloem
  • 5 el water
  • 200 g abrikozenjam
Geef je waardering
13