De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

honingtaart

Bij deze taart hoef je niet te gokken wat erin zit... De prachtige "honingraat" bovenop geeft het heerlijke geheim verbluffend weg. 

45 min voorbereidingstijd
150 min kooktijd
Honingtaart

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bij deze taart hoef je niet te gokken wat erin zit... De prachtige "honingraat" bovenop geeft het heerlijke geheim verbluffend weg. 

Bereidingswijze

Citroenbiscuit 

Stap 1: 
Smelt de boter in een pannetje. Hak de walnoten. Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Mix in de mixer de eieren met de suiker en de citroenrasp tot dat het licht van kleur, helemaal luchtig is, en in volume is verdubbeld. 

Stap 3: 
Voeg de citroenrasp en de gesmolten roomboter toe. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg dat toe aan de eieren en mix op lage stand door. 

Stap 4:
Roer met een spatel de gehakte walnoten door het beslag heen. Vet de ronde springvorm in en giet het beslag erin. Bak in 25 tot 30 minuten gaar. Laat het biscuit afkoelen op een taartrek of rooster.  

Citroenbavarois 

Stap 1: 
Verwarm de melk totdat deze bijna kookt. Voeg een beetje gele kleurstof toe en meng goed door.  

Stap 2: 
Week ondertussen de gelatineblaadjes in een kom met ruim koud water. 

Stap 3: 
Klop de eidooiers en suiker schuimig in een kom. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Schenk de warme melk op de eidooiers. Schenk de crème terug in de pan (waar je net de melk in verwarmde) en laat op laag vuur binden, zonder dat het kookt. Haal de pan van het vuur. 

Stap 4: 
Knijp de gelatine uit en los de gelatine op in de crème. Laat afkoelen. 

Stap 5: 
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door de crème. Bedek de zijkanten van de springvorm met taartband of eventueel bakpapier. Leg de plak biscuit onderin de vorm. Giet de crème er bovenop. 

Stap 6: 
Knip het bubbeltjesplastic in een rondje die precies op de taart past. Druk het bubbeltjesplastic heel voorzichtig op de taart. Laat de taart met bubbeltjesplastic 1 uur opstijven in de koelkast en daarna 1 uur in de vriezer.  

Stap 7: 
Haal de bubbeltjesplastic eraf en haal de taart uit de vorm. Zet de taart op een mooie schaal of taartplateau en giet de honing erover. 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker