Honing-mosterd prei uit de oven

34
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Honing-mosterd prei uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Halveer de preien in de lengte, was de preien en snijd de preien in dunne halve ringen. Kook de prei in circa 3 minuten beetgaar en giet de prei af.
  • Meng met een staafmixer de eieren, kookroom, honing en de grove mosterd en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de ham in blokjes.
  • Verdeel de ham en de prei over een met olie ingevette ovenschaal en schenk het eiermengsel erover.
  • Bak de honing-mosterd prei in de oven in circa 20 minuten gaar.

Salade

  • Snijd de champignons in plakken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de champignons circa 6 minuten. Breng de champignons op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de peer van het klokhuis af in plakken en snijd de plakken in blokjes.
  • Meng in een grote kom de champignons, cherrytomaten, peer, rucola en een scheutje olijfolie extra vierge.

Serveren
Snijd het stokbrood in plakken. Verdeel de honing-mosterd prei uit de oven en de salade over borden. Serveer het stokbrood ernaast. 

Ingredienten

4
Personen

Preirolletjes uit de oven

  • 3 preien
  • 3 eieren
  • 200 ml kookroom
  • 1 el honing
  • 1 el grove mosterd
  • 100 g boerenachterham (1 cm dikke plak)
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 meergranen stokbrood

Salade

  • 250 g kastanjechampignons
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 peer
  • 65 g rucola
  • olijfolie extra vierge

extra nodig:

  • staafmixer
  • ovenschaal
Geef je waardering
34