Honey chickenwings met peultjessalade

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 220 ºC

Roseval aardappels uit de oven

  • Snijd de aardappels in achten.
  • Leg de roseval op een met bakpapier beklede bakplaat. Strooi de cajunkruiden erover en besprenkel met een scheutje olie. Meng alles goed door.
  • Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Honey chicken wings

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Meng de kippenvleugels met het sap van de limoen, knoflook, honing en de bloem.
  • Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de kippenvleugels om en om in circa 8 minuten goudbruin. Verdeel de chicken wings over een ovenschaal en gaar ze 15-20 minuten in de oven.

Peultjessalade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de harde draden van de peultjes. Kook de peultjes in 1-2 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in gelijke reepjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Meng in een kom de peultjes, paprika’s, tomaten, gemengde salade en een scheutje balsamicoazijn. 

Ingredienten

4
Personen

Honey chicken wings met peultjessalade

  • 800 g roseval aardappels
  • olijfolie om te bakken
  • 1 el cajunkruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kg kippenvleugels
  • 1 limoen
  • 2 el honing
  • 4 el bloem

Extra nodig:

  • bakpapier

Peultjessalade

  • 200 g peultjes
  • 2 gele paprika's
  • 4 trostomaten
  • 75 g gemengde salade
  • balsamicoazijn
Geef je waardering
0