De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

homer’s donuts

40 MIN
Homer’s donuts

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Donuts
Smelt de boter. Roer de eieren met de suiker los. Meng de bloem, bakpoeder en het zout. Meng de yoghurt, het bloemmengsel en de boter door het eimengsel tot een soepel deeg. Laat het deeg in een met bloem bestoven kom circa 30 minuten rusten.

Verhit de olie in een pan tot circa 170 ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een rol en verdeel de rol in bollen. Druk de bollen plat en maak er met duim en wijsvinger een gat in. Rek het gat iets op. Bak de donuts om en om in circa 2 minuten goudbruin en gaar. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.

Roze glazuur
Meng het bietensap met de poedersuiker. Besmeer de bovenkant van de donuts met het glazuur. Bestrooi direct met de hagelslag. Laat het glazuur opstijven.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker