Hollandse groente

2
Makkelijk
Hollandse groente

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Snijd de venkel in stukken, de bloemkool in roosjes, de wortel in halve plakjes, de pastinaak in stukjes en de ui in halve ringen. Stoom de pastinaak, wortel, venkel en bloemkool circa 4 minuten op 100 °C of kook ze beetgaar. Breng intussen het water met de azijn, suiker, laurier en kruidnagel aan de kook. Meng de groente. Schil en snijd de appel in stukjes en meng deze door de groente. Vul de weckpotten met groente en schenk het kokende vocht erop tot ze onderstaan. Doe de deksels op de potten en laat ze op de kop afkoelen. Serveer de groente bijvoorbeeld met een varkensrollade. 

Dit recept komt uit de aflevering over Nederland van het programma The Taste of Life Travel. 

Ingredienten

4
Personen

Hollandse groenten

  • 1 venkel
  • 1 bloemkool
  • 1 wortel
  • 1 pastinaak
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 300 ml water
  • 300 ml azijn
  • 150 g suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels

Extra nodig

  • 2 weckpotten van 1 liter
Hollandse groente
Geef je waardering
2