De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollandse groente

15 MIN
Hollandse groente

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd de venkel in stukken, de bloemkool in roosjes, de wortel in halve plakjes, de pastinaak in stukjes en de ui in halve ringen. Stoom de pastinaak, wortel, venkel en bloemkool circa 4 minuten op 100 °C of kook ze beetgaar. Breng intussen het water met de azijn, suiker, laurier en kruidnagel aan de kook. Meng de groente. Schil en snijd de appel in stukjes en meng deze door de groente. Vul de weckpotten met groente en schenk het kokende vocht erop tot ze onderstaan. Doe de deksels op de potten en laat ze op de kop afkoelen. Serveer de groente bijvoorbeeld met een varkensrollade. 

Dit recept komt uit de aflevering over Nederland van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker