De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollandse couscous

25 min kooktijd
Hollandse Couscous

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Couscous

  • Verwarm de bouillon in een pan.
  • Schenk de hete bouillon op de couscous en laat de couscous circa 10 minuten afgedekt wellen.
  • Roer de couscous los met een vork.

Stoven van de groente

  • Pel en snijd de ui in vieren.
  • Schil en snijd de wortels in repen.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de uien lichtbruin.
  • Voeg de wortel, bloemkool, tomaten, kerrie- en paprikapoeder toe en bak kort mee.
  • Blus af met 350 ml water en laat circa 8 minuten stoven met de deksel op de pan. Hamlappen
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan.
  • Breng de hamlappen op smaak met zout en peper.
  • Bak de hamlappen circa 3 minuten aan beide kanten goudbruin.

Kikkererwten

  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met water. Voeg de kikkererwten toe aan de groente en laat nog circa 4 minuten stoven.
  • Breng op smaak met zout.
  • Hak de peterselie fijn en roer erdoor.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker