Hollandse Couscous

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Couscous

  • Verwarm de bouillon in een pan.
  • Schenk de hete bouillon op de couscous en laat de couscous circa 10 minuten afgedekt wellen.
  • Roer de couscous los met een vork.

Stoven van de groente

  • Pel en snijd de ui in vieren.
  • Schil en snijd de wortels in repen.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de uien lichtbruin.
  • Voeg de wortel, bloemkool, tomaten, kerrie- en paprikapoeder toe en bak kort mee.
  • Blus af met 350 ml water en laat circa 8 minuten stoven met de deksel op de pan. Hamlappen
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan.
  • Breng de hamlappen op smaak met zout en peper.
  • Bak de hamlappen circa 3 minuten aan beide kanten goudbruin.

Kikkererwten

  • Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met water. Voeg de kikkererwten toe aan de groente en laat nog circa 4 minuten stoven.
  • Breng op smaak met zout.
  • Hak de peterselie fijn en roer erdoor.

Ingredienten

4
Personen

Hollandse Couscous

  • 450 ml groentebouillon
  • 300 g couscous
  • 1 rode ui
  • 2 winterwortel
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 bloemkool
  • zonnebloemolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 hamlappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 400 g kikkererwten
  • 4 takjes peterselie
Geef je waardering
6