Asperges
- Breng een pan met water, een klontje boter en een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de houterige uiteindes van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges.
- Kook de asperges circa 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges circa 15 minuten nagaren in het kookvocht.
- Haal de asperges voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.
Geitenkaaspuree
- Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
- Verwarm de melk. Voeg de melk en geitenkaas toe aan de puree en meng goed door. Breng de puree op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Boerenachterham in abrikozen glacé
- Breng in een pannetje de abrikozenjam met een scheutje water aan de kook en kook circa 4 minuten. Wentel de plakjes ham een voor een door de abrikozen glacé.
Amandelschaafsel
- Verhit een pannetje en rooster het amandelschaafsel in circa 3 minuten goudbruin.
Serveren
- Verdeel de geitenkaaspuree over borden. Leg de asperges op de geitenkaaspuree. Verdeel de plakjes boerenachterham over de asperges. Bestrooi met amandelschaafsel en tuinkers.
0 reacties