De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollandse asperges met boerenachterham in abrikozen glacé

30 min kooktijd
Hollandse asperges met boerenachterham in abrikozen glacé

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Asperges

  • Breng een pan met water, een klontje boter en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de houterige uiteindes van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller, begin 2 centimeter onder het kopje van de asperges.
  • Kook de asperges circa 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges circa 15 minuten nagaren in het kookvocht.
  • Haal de asperges voorzichtig uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Geitenkaaspuree

  • Breng een pan met water met een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukjes. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Voeg de melk en geitenkaas toe aan de puree en meng goed door. Breng de puree op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Boerenachterham in abrikozen glacé

  • Breng in een pannetje de abrikozenjam met een scheutje water aan de kook en kook circa 4 minuten. Wentel de plakjes ham een voor een door de abrikozen glacé.

Amandelschaafsel

  • Verhit een pannetje en rooster het amandelschaafsel in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren

  • Verdeel de geitenkaaspuree over borden. Leg de asperges op de geitenkaaspuree. Verdeel de plakjes boerenachterham over de asperges. Bestrooi met amandelschaafsel en tuinkers.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker