Evert te Pas

Ingredienten

4
Personen

Hollandse aardappelsalade

  • 3 eieren
  • 1 kg aardappelen
  • 1 el mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 1 sjalotje
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 takje dragon
  • 3 takjes bieslook
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes basilicum
  • 1 focaccia brood
  • olijfolie
  • 20 cherrytomaatjes
  • 5 augurken
  • 5 amsterdamse uitjes
  • 1 krop ijsbergsla

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water en pel de eieren.

Aardappelsalade

  • Schil en snijd de aardappels in blokjes ter grootte van dobbelstenen en zet ze op in koud water met zout.
  • Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de aardappels met deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitdampen.
  • Hak de eieren grof.
  • Meng in een ruime kom de mosterd, zout, peper, mayonaise en crème fraîche.
  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pluk en hak de kruiden, behalve de basilicum, fijn.
  • Roer de warme aardappelblokjes, eieren, sjalot, gehakte kruiden en knoflook door de saus.

Focaccia

  • Verwarm een grillpan.
  • Snijd de focaccia in plakken van circa 1 cm dik en besprenkel ze met olijfolie.
  • Gril ze in circa 5 minuten om en om krokant.

Garneren

  • Snijd de tomaatjes doormidden en de augurk in plakjes.
  • Verdeel ijsbergslabladeren over borden en schep de aardappelsalade erop. Garneer met de augurk, Amsterdamse uitjes, tomaatjes en blaadjes basilicum en leg er een reep focaccia op.

De aardappelsalade is onmisbaar bij de zomerse BBQ. Benieuwd naar nog meer BBQ recepten? Doe hier inspiratie op voor jouw zomerse BBQ

Geef je waardering

885
Hollandse aardappelsalade