Aardappelsalade
-
Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water en pel de eieren.
-
Schil en snijd de aardappels in blokjes ter grootte van dobbelstenen en zet ze op in koud water met zout. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de aardappels met deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitdampen.
-
Hak de eieren grof en maak de saus. Meng in een ruime kom de mosterd, zout, peper, mayonaise en crème fraîche. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Pluk en hak de kruiden, behalve de basilicum, fijn.
-
Roer de warme aardappelblokjes, eieren, sjalot, gehakte kruiden en knoflook door de saus.
-
Maak ondertussen de focaccia. Verwarm een grillpan. Snijd de focaccia in plakken van circa 1 cm dik en besprenkel ze met olijfolie. Gril ze in circa 5 minuten om en om krokant.
-
Serveer de salade. Snijd de tomaatjes doormidden en de augurk in plakjes. Verdeel ijsbergslabladeren over borden en schep de aardappelsalade erop.
-
Garneer met de augurk, Amsterdamse uitjes, tomaatjes en blaadjes basilicum en leg er een reep focaccia op.
1 reactie