Hollandse aardappelsalade

13
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in circa 10 minuten hard. Laat de eieren schrikken in koud water en pel de eieren.

Aardappelsalade

  • Schil en snijd de aardappels in blokjes ter grootte van dobbelstenen en zet ze op in koud water met zout.
  • Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de aardappels met deksel op de pan in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitdampen.
  • Hak de eieren grof.
  • Meng in een ruime kom de mosterd, zout, peper, mayonaise en crème fraîche.
  • Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Pluk en hak de kruiden, behalve de basilicum, fijn.
  • Roer de warme aardappelblokjes, eieren, sjalot, gehakte kruiden en knoflook door de saus.

Focaccia

  • Verwarm een grillpan.
  • Snijd de focaccia in plakken van circa 1 cm dik en besprenkel ze met olijfolie.
  • Gril ze in circa 5 minuten om en om krokant.

Garneren

  • Snijd de tomaatjes doormidden en de augurk in plakjes.
  • Verdeel ijsbergslabladeren over borden en schep de aardappelsalade erop. Garneer met de augurk, Amsterdamse uitjes, tomaatjes en blaadjes basilicum en leg er een reep focaccia op.

Ingredienten

4
Personen

Hollandse aardappelsalade

  • 3 eieren
  • 1 kg aardappelen
  • 1 el mosterd
  • zout
  • versgemalen peper
  • 2 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • 1 sjalotje
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 takje dragon
  • 3 takjes bieslook
  • 3 takjes peterselie
  • 3 takjes basilicum
  • 1 focaccia brood
  • olijfolie
  • 20 cherrytomaatjes
  • 5 augurken
  • 5 amsterdamse uitjes
  • 1 krop ijsbergsla
Geef je waardering
13