Hete bliksem met witte kool en emmentaler
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
- Snijd de witte kool doormidden, verwijder de kern en snijd de witte kool in dunne reepjes.
- Kook de aardappels en de witte kool circa 6 minuten.
- Schil en snijd de goudrenet en de peer in gelijke stukken. Voeg de appel en peer toe aan de witte kool en kook ze circa 8 minuten mee. Giet alles af en stoom droog. Pureer met een pureestamper.
- Verwarm een pan en rooster de pecannoten circa 4 minuten.
- Verwarm de melk.
- Snijd de emmentaler in blokjes.
- Maak de puree smeuïg met de melk, emmentaler en de boter. Breng de puree op smaak met de nootmuskaat, een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de peterselie fijn en roer drie vierde door de het bliksem.
Serveren
- Verdeel de hete bliksem met witte kool en emmentaler over borden. Strooi de pecannoten en de resterende peterselie eroverheen.
0 reacties