De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hete bliksem met witte kool en emmentaler

25 min kooktijd
Hete bliksem met witte kool en emmentaler

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Hete bliksem met witte kool en emmentaler

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
  • Snijd de witte kool doormidden, verwijder de kern en snijd de witte kool in dunne reepjes.
  • Kook de aardappels en de witte kool circa 6 minuten.
  • Schil en snijd de goudrenet en de peer in gelijke stukken. Voeg de appel en peer toe aan de witte kool en kook ze circa 8 minuten mee. Giet alles af en stoom droog. Pureer met een pureestamper.
  • Verwarm een pan en rooster de pecannoten circa 4 minuten.
  • Verwarm de melk.
  • Snijd de emmentaler in blokjes.
  • Maak de puree smeuïg met de melk, emmentaler en de boter. Breng de puree op smaak met de nootmuskaat, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de peterselie fijn en roer drie vierde door de het bliksem.

Serveren

  • Verdeel de hete bliksem met witte kool en emmentaler over borden. Strooi de pecannoten en de resterende peterselie eroverheen.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker