• Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.
Het koken van de aardappels en appels:
• Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
• Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
• Schil de zoete appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis.
• Voeg voor de laatste 5 minuten de appelparten toe aan de aardappels. Kook de appels totdat deze zacht zijn.
De karbonades:
• Snijd het randje van de karbonade in.
• Bestrijk met grove mosterd en breng op smaak met zout en peper.
• Verhit olie in een pan en bak hierin de karbonades aan beide kanten in circa 6 minuten gaar.
• Haal ze uit de pan en laat nagaren op een bord met aluminiumfolie erover.
• Zet de pan met bakvocht weer op het fornuis. Deze wordt weer gebruikt voor de uienringen.
Maken van uienjus:
• Pel de uien en snijd ze door de helft.
• Snijd de ui in halve ringen
• Roer de uienringen door het bakvocht.
• Bak in 5 minuten bruin en gaar en voeg eventueel een scheutje water toe aan het eind.
De hete bliksem afmaken:
• Giet de aardappels en appels af en stamp fijn.
• Rasp de 2 zure appels –met de schil- fijn en roer door de hete bliksem.
• Serveer met sla.
Meld je aan en praat mee