De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hete bliksem met mosterdkarbonades

30 MIN
Hete bliksem met mosterdkarbonades

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

• Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels.

Het koken van de aardappels en appels:
• Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
• Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
• Schil de zoete appels en snijd ze in vieren. Verwijder het klokhuis.
• Voeg voor de laatste 5 minuten de appelparten toe aan de aardappels. Kook de appels totdat deze zacht zijn.

De karbonades:
• Snijd het randje van de karbonade in.
• Bestrijk met grove mosterd en breng op smaak met zout en peper.
• Verhit olie in een pan en bak hierin de karbonades aan beide kanten in circa 6 minuten gaar.
• Haal ze uit de pan en laat nagaren op een bord met aluminiumfolie erover.
• Zet de pan met bakvocht weer op het fornuis. Deze wordt weer gebruikt voor de uienringen.

Maken van uienjus:
• Pel de uien en snijd ze door de helft.
• Snijd de ui in halve ringen
• Roer de uienringen door het bakvocht.
• Bak in 5 minuten bruin en gaar en voeg eventueel een scheutje water toe aan het eind.

De hete bliksem afmaken:
• Giet de aardappels en appels af en stamp fijn.
• Rasp de 2 zure appels –met de schil- fijn en roer door de hete bliksem.
• Serveer met sla.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker