Herfstige stamppot met zoete spekjes

129
Makkelijk
Herfstige stamppot met zoete spekjes

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Herfstige stamppot met zoete spekjes

  • Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met de crème fraîche en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 5 minuten krokant.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Hak de noten grof.
  • Voeg de champignons en noten toe aan de spekblokjes en bak circa 5 minuten mee. Voeg de honing toe aan de spekjesblokjes en verwarm op laag vuur circa 2 minuten.
  • Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes. Kook de snijbonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
  • Roer de spekblokjes met champignons en de snijbonen door de puree. 

Ingredienten

4
Personen

Herfstige stamppot met zoete spekjes

  • 800 g kruimige aardappels
  • 125 ml crème fraîche
  • 250 g spekblokjes
  • 250 g kastanjechampignons
  • 50 g macadamianoten
  • 2 el honing
  • 400 g snijbonen

Extra nodig:

  • pureestamper
Herfstige stamppot met zoete spekjes
Geef je waardering
129