De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

herfstige stamppot met zoete spekjes

25 MIN
Herfstige stamppot met zoete spekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Herfstige stamppot met zoete spekjes

  • Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper. Maak de puree smeuïg met de crème fraîche en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 5 minuten krokant.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Hak de noten grof.
  • Voeg de champignons en noten toe aan de spekblokjes en bak circa 5 minuten mee. Voeg de honing toe aan de spekjesblokjes en verwarm op laag vuur circa 2 minuten.
  • Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd de snijbonen in schuine reepjes. Kook de snijbonen in circa 4 minuten beetgaar. Giet af.
  • Roer de spekblokjes met champignons en de snijbonen door de puree. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker