Heilbotfilet met posteleinsalade

2
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Krieltjes

Verhit een scheutje olie en een klontje boter in een pan en bak de krieltjes in circa 12 minuten goudbruin en krokant. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Bak de paprikablokjes circa de laatste 5 minuten met de krieltjes mee. Snijd de dille fijn. Roer de dille door de krieltjes en breng de krieltjes op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Heilbotfilet

Dep de heilbotfilets droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit een klontje boter in een pan en bak de heilbotfilet om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Halveer de citroen. Knijp de citroen uit boven de pan.

Posteleinsalade

Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in gelijke stukken. Snijd de appel in reepjes. Verwijder eventuele houtachtige onderkantjes van de zeekraal. Meng in een grote kom de bleekselderij, zeekraal, appel en de postelein met een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

Verdeel de krieltjes, heilbotfilets en de posteleinsalade over borden.

Ingredienten

4
Personen

Krieltjes

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 klontje boter
  • 700 g krieltjes zonder schil
  • 1 rode paprika
  • 0.5 bosje dille

Heilbotfilet

  • 4 heilbotfilet
  • 1 citroen

Posteleinsalade

  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 Granny Smith appel
  • 200 g zeekraal
  • 400 g postelein
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • keukenpapier
Geef je waardering
2